SANNASTA

Oma polkuni uskomusten purkamisessa sai ison sysäyksen matkustaessani Australiassa. Ajauduin tilanteeseen, jossa olin askel askeleelta valmis kyseenalaistamaan kaiken. Oli hurjaa ajautua tilanteeseen, jossa itsestäänselvät asiat alkavat mureta. Kaiken tutun ja totena pitämien asioiden mureneminen oli pelottavaa, mutta myös äärimmäisen vapauttavaa. Mitä enemmän olin valmis katsomaan sitä enemmän minulle paljastui. Elämä todellakin on paljon ihmeellisempi kuin mitä se pintapuolisesti vaikuttaa olevan.

Uskomuksia purkaessa minulle yksi hätkähdyttävimmistä asioista oli havaita kuinka tosissani olin uskonut itseäni. Olin viattomasti ja sokeasti uskonut jokaisen ajatuksen,joka mielessäni liikkui. Tästä tietoiseksi tuleminen muutti kaiken. Aloin hetki hetkeltä kyseenalaistaa kaiken mitä ajattelin. Kyseenalaistin myös kaiken sen, mitä muut sanoivat. Kyseenalaistamisen lisäksi olin avoin toisenlaisille näkökulmille; ja mikä tärkeää, olin myös valmis seuraamaan kaikkea ikään kuin sivusta. Sivusta seuraamalla saa mahdollisuuden nähdä asiat laajemmin.

Myöhemmin ymmärrykseni uskomusten purkamisesta on kasvanut entisestään. On tärkeää tietää, että suurin osa uskomuksista on tiedostumattomia. Tämä tarkoittaa käytännössä, että uskomuksiin ei itse tietoisesti usko, mutta tiedostamatta kuitenkin uskoo. Tiedostumattomat uskomukset heijastuvat elämässä ympäristön kautta. Myös kehossa ilmenevät tunteet viestivät välillä jostakin tiedostumattomasta uskomuksesta. Sekä ympäristön että kehon avulla tiedostumattomat uskomukset on mahdollista saada esille ja näkyviksi. Tämän jälkeen uskomukset voidaan tietoisesti purkaa.

Olen kiitollinen kaikesta tuesta, mitä olen uskomuksia purkaessa muilta saanut. Olen todella kiitollinen aviomiehelleni Luke Haylle, jonka lämmin läsnäolo ja ohjaus on auttanut minua näkemään ja vapautumaan. Uskomusten purkaminen ei ole aina mukavaa. Oman kokemukseni kautta tiedän kuinka merkittävää toisen tuki voi olla. Olen iloinen, että minulla on mahdollisuus tukea muita tässä kauniissa, rankassa ja äärimmäisen vapauttavassa prosessissa.

Ohjaajana haluan mahdollistaa avoimen ja turvallisen ilmapiirin, jossa on mahdollista katsoa vaikeiltakin tuntuvia asioita. Lähestymistapani on lempeä ja ohjaukset etenevät aina ohjattavan toiveiden mukaan. Inspiraatiota ohjauksissa saan Ihmeiden oppikurssista ja Living inquiry –menetelmästä.