Vapaaksi kuoresta
Vapaaksi kuoresta -kansikuva
Vapaaksi kuoresta Sanna

SANNA

Minä ryhdyin pohtimaan elämää syvällisemmin matkustaessani Australiassa. Ajauduin tilanteeseen, jossa aloin kyseenalaistaa käsitykseni itsestäni ja pohdin mistä elämässä oikein on kyse. Oli hurjaa ajautua tilanteeseen, jossa itsestäänselvät asiat alkavat mureta. Kaiken tutun ja totena pitämien asioiden mureneminen oli pelottavaa, mutta myös äärimmäisen vapauttavaa. Mitä enemmän olin valmis katsomaan, sitä enemmän minulle paljastui. Elämä todellakin on paljon ihmeellisempi kuin mitä se pintapuolisesti vaikuttaa olevan. Kokemukseni Australiassa ovat inspiroineet kirjoittamaani kirjaa ”Maailman lyhyin matka”.

Australian jälkeen elämä toi eteeni self inquiry:n ja Ihmeiden oppikurssin. Ymmärsin, että nämä molemmat auttavat näkemään asiat pintaa syvemmältä. Self inquiry:sta pidän, sillä se tuo lempeästi esille varsinkin aikaisemmin tiedostumattomana olleita asioita. Usein juuri tiedostumattomat asiat aiheuttavat kärsimystä ennen kuin niistä tulee tietoiseksi ja niitä voi tarkastella. Self inquiry on lisäksi todella yksinkertainen menetelmä, joka huomioi lempeästi kehon tuntemukset. Ihmeiden oppikurssista pidän, sillä se paneutuu oman syvällisen itsetuntemuksen lisäksi myös maailman luonteeseen. Ihmeiden oppikurssi auttaa ymmärtämään miksi maailma on sellainen kuin on. Oppikurssi paneutuu syvällisesti mm syyllisyyden ja yleisesti pelon taustalla oleviin perimmäisiin syihin. Kurssi avaa mitä tiedostumaton syyllisyys on ja minkälaisia vaikutuksia sillä on, ja kuinka syyllisyydestä voi todellisen anteeksiannon avulla parantua. Molemmat – sekä self inquiry että Ihmeiden oppikurssi – auttavat ymmärtämään miten mieli toimii ja miten tätä ymmärrystä voi käyttää vapautumiseen ja parantumiseen.

Nykyään asun Suomessa ja haluan tukea myös muita syvällisestä itsetuntemuksesta ja elämän pohdinnasta kiinnostuneita. Oman kokemukseni kautta tiedän kuinka merkittävää toisen tuki voi olla. Ohjaajana haluan mahdollistaa avoimen ja turvallisen ilmapiirin, jossa on mahdollista katsoa vaikeiltakin tuntuvia asioita.

Vapaaksi kuoresta

Copyright © 2020 Vapaaksi kuoresta | J8 Graphics